Hartelijk welkom!



Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 16 maart 2011

Prachtig concert van Carolien van 't Hof en Pieter Dirksen



Afgelopen zondag 13 maart was het alweer het laatste huiskamer-koffieconcert van de serie: De Jonkheer ontmoet..... Ondanks dat de publieke belangstelling wat tegen viel, werd er zoals gebruikelijk weer op hoog niveau gemusiceerd. Ditmaal was er oude muziek gepland met Carolien van 't Hof traverso (voorloper van de hedendaagse dwarsfluit) en Pieter Dirksen klavecimbel. Er waren prachtige stukken te beluisteren van o.m. Pietro Locatelli, Elisabeth-Claude Jacquet de la Guerre en Johan Sebastiaan Bach. Dit optreden was alweer het 10e huiskamer-koffieconcert in de trouwzaal van Sypesteyn en het is de bedoeling deze succesvolle serie een vervolg te geven.

De concerten zullen in het vervolg in de zomermaanden worden geprogrammeerd en ook de aanvangstijden zullen worden verplaatst naar de middag. Zoals u weet is een bezoek aan de kasteeltuin bij de prijs inbegrepen en deze ligt er nu eenmaal 's zomers aantrekkelijker bij dan 's winters. Een ander argument om deze veranderingen in te voeren is om ook kerkgangers de gelegenheid te geven naar de concerten te komen en ook mensen die niet in de buurt wonen hebben alle tijd de concerten te bezoeken. Het publiek wordt na afloop van ieder concert de gelegenheid geboden een glas wijn te drinken en na te praten met de musici. De serie zal dan weer maandelijks van start gaan van april t/m september 2012. Een nieuwe formule dus, maar het gaat uiteindelijk om de muziek. Ook in 2012 zal iedere bezoeker hier weer ten volle van kunnen genieten.

Fred Dekker
Programmeur concerten Sypesteyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten