Hartelijk welkom!



Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 22 september 2016

Vechtstreek Classic Rally 2016 voor het goede doel

Tekst en foto's: Saskia Simonis



Op zondag 11 september begon de dag wat grijs, miezerig en nat, maar gelukkig trokken de wolken wat weg, liet het zonnetje zich geregeld zien en konden de oude klassiekers en cabrio's, die deelnamen aan de Vechtstreek Classic Rally 2016, heerlijk open rijden.


46 Equipes rallyrijders gingen op weg bij restaurant Belle van Zuylen in Oud Zuilen. een vriendenrally georganiseerd door het vriendenteam Erwin Knetemann, Jan Willem Jonker en Juliette Jonker-Duynstee, die nu voor de vierde keer plaats vond. De rally voerde hen door het schitterende landschap van de Vechtstreek en de Utrechtse heuvelrug, naar de Ronde Venen. Een koffie uitstapje in De Hoefslag in Bosch en Duin, een lunch volgde op kasteel Sypsteyn en na afloop was het tijd voor napraten, voor ontspannen met borrel en hap bij Belle van Zuylen en voor de veiling en prijsuitreiking.


Elk jaar rijden de equipes behalve voor het plezier ook voor het goede doel en dit jaar was het goede doel: fundraising voor een nieuwe aanbouw bij Kasteel Sypesteyn. Het geld wordt bijeengebracht door een veiling te organiseren; de deelnemers brengen de veilinglots gratis in voor het goede doel, die vervolgens tijdens een professionele veiling worden afgehamerd. De opbrengst van al die veilingobjecten is voor het goede doel bestemd.



Onder de te veilen lots waren onder meer: een viergangendiner voor 4 personen bij restaurant Belle van Zuylen, een diner bij sterrensrestaurant Auguste, met een overnachting in het beeldschone en sfeervol ingerichte Logement aan de Vecht (aan de Vecht te Maarssen), een hert, getrancheerd en geseald, klaar voor de diepvries en panklaar voor een wilddiner, wijnproeverijen in Maarssen en in Loosdrecht, een week verblijf in een vakantiehuis in Frankrijk, een zilveren ring met oude postzegel verwerkt, flessen Aix rosé, een taxatie van de gehele inboedel aan kostbaarheden, zoals antiek, schilderijen en juwelen door Frederik Baerveldt, een leren tas ontworpen door Loes Vrij Fashion, een vaartocht in een luxe sloep over de Vecht onder leiding van Juliette Jonker-Duynstee, kunsthistorica en bij uitstek kenner van alle buitenhuizen aan de Vecht, een beeldje van Lolke van de Bij en Marianne van Dedem.



Door een van de rallyrijders, Eric Fokkema, werkzaam bij EGM Architectenbureau was een artistimpression gemaakt van hoe zo'n aanbouw er mogelijk uit zou kunnen zien. De schetsen gaven meteen voer voor gesprekstof: de voors en tegens kwamen vanzelf ter sprake en zo ging het uiteindelijke doel leven voor een ieder!



De veiling vond plaats onder de bezielende leiding van de ervaren veilingmeester Frederik Baerveldt, die de totale opbrengst voor Sypesteyn, met een aanvulling van ruim € 1000 van het organisatiecomité van de Vechtstreek Classic Rally zelf, tot een opbrengst van € 10.000 wist te brengen! Met dit bedrag is Sypesteyn natuurlijk geweldig blij: wat de aanbouw precies zal worden, hoe die er uit gaat zien, alles hangt af van de plaatselijke mogelijkheden, bestemmingsplannen, vergunningen en uiteraard de wensen, de vereisten, de financiele middelen. Maar hiermee komt het uiteindelijk te verwezenlijken doel voor Sypesteyn een stap dichterbij! Hulde en dank aan alle rallyrijders, inbrengers van veiling items en kopers, die als sponsoren voor Sypesteyn hun (bouw) steentje bijdroegen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten