Hartelijk welkom!



Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

zaterdag 3 juni 2017

Een echt prinsessenkasteel!!

DE WENS VAN FEMKE, 4 JAAR: Een prachtige prinsessendag vol verrassingen.




Op 17 mei wordt er aangebeld. Femke doet de deur open en daar staat hofdame tante Janneke met een mooi rood kussentje waarop een prachtig roze schoentje staat. "Woont hier een meisje dat dit schoentje past?" vraagt de hofdame. Nou, dat wil Femke wel even proberen en ja hoor de schoen past. De hofdame heeft een prachtige schatkist bij zich met allemaal prinsessenspulletjes. Jurken, schoenen en een kroontje. Vol enthousiasme kleden de meisjes zich aan. Ook Evi vindt het prachtig. Nu zijn er twee mooie prinsessen maar papa en mamma van de prinses zijn eigenlijk de koning en koningin dus ook zij moeten omgetoverd worden. Uiteindelijk hebben we een prachtig koninklijk gezin. We gaan naar buiten naar de roze limo en daar staan beide opa's en oma's om ons uit te zwaaien.


Bij Kasteel Sypesteyn worden we opgewacht door de hodames Jessica en Janneke. Vol bewondering kijkt Femke naar het kasteel. We gaan naar binnen en drinken prinsessenwijn, met je pink in de lucht, en smullen van een prinsessentaart met roze slagroom. Hofdame Jessica schminkt Femke. Dan een rondleiding door het kasteel. Hofdame Jessica en Kasteelvrouwe Lenneke vertellen ons veel over het kasteel. Prinses Femke is vol aandacht en kijkt haar ogen uit. In de kasteeltuin dansen we rond de fontein en gaan naar het doolhof. Femke en Evi vinden er een prachtig schatkistje vol edelstenen en gouden munten. Ze mogen een paar mooie stenen en munten uitzoeken.
Tijd om afscheid te nemen. Femke krijgt als aanwijzing een prachtig stokpaard met roze hoofd. Hij kan zelfs hinniken. We vertrekken, uitgezwaaid doot Jessica en Lenneke.


Onderweg staat een prachtige witte koets met 2 mooie paarden ervoor. Een echte prinsessenkoets met roze bloemen en kussentjes. Het koninklijk gezin stapt in op weg naar kinderboerderij De Geertjeshoeve. Op de boerderij hebben Annemarie en hofdame Janneke de prinsessentent al opgezet en de tafel mooi versierd. Bij aankomst geeft hofdame Janneke Femke de sleutel van haar kasteel. Er staat een prachtige roze tentkasteeltje speciaal voor Femke en Evi, met daarnaast een roze schatkist met veel prinsessenspulletjes. We krijgen een heerlijke lunch. De beide prinsessen gaan lekker spelen en de geitjes een flesje geven. Wat een verrassing: opeens zijn de opa's en oma's ook van de partij. We maken met elkaar een mooi kunstwerk voor de kamer van Femke. Opa's en oma's, pappa, mamma, tante Janneke en natuurlijk Femke en Evi maken mooie schilderijtjes met veel roze. Dit gaat prachtig worden!


De volgende aanwijzing is een mooi bordje met beker. Het hele gezelschap stapt in de limo en we gaan naar Pannenkoekenhuis Noord Brabant waar een gezellige tafel voor ons gedekt staat. Voor iedereen is er een leuke herinnering aan deze bijzondere dag. Na heerlijke pannenkoeken en ijs te hebben gegegeten wordt het tijd om af te rekenen. Femke gaat samen met Annemarie betalen, maar dan komt Femke met een stralend snoetje terug en roept: "We hoeven helemaal niet te betalen". We nemen afscheid en chauffeur Ruud brengt het gezelschap thuis waar de opa's en oma's het huis gezellig hebben versierd. Dolblij maar doomoe valt Femke die avond in slaap. Wat een mooie prinsessendag.

Deze dag is mogelijk gemaakt door Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De wensvervulling geeft de kinderen en het gezin een onvergetelijke ervaring vol hoop en kracht en maakt ze sterker voor hun toekomt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten