Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

vrijdag 25 januari 2013

Wintervreugd met Man Bijt Hond op Sypesteyn

Foto's: Josee Bruna en Hannie Humme


Vrijdagochtend 18 januari jl. zitten we net gezellig in het Koetshuis de dag door te nemen (werkbespreking) als de telefoon gaat. Onze directeur Huib Tijssens neemt op. Het blijkt een redacteur van het NCRV-programma Man Bijt Hond te zijn die graag televisie-opnames wil maken in de tuin van het kasteel. Ze willen het echtpaar Goedhart filmen dat door omstandigheden nooit naar buiten kan, maar dat wel heel graag zou willen. De vraag is of ze met een arreslee de tuin in kunnen. Huib vraagt natuurlijk eerst hoe groot die slee is en hoe hij voortgetrokken wordt. Er staan maar twee kleine Shetlandpony's voor, dus dat valt mee. De tuinpaden zijn weliswaar een beetje aangeveegd, maar dat moet voor de slee geen probleem zijn. Natuurlijk is Man Bijt Hond van harte welkom.
Om 12 uur verschijnt de arreslee met het echtpaar Goedhart en koetsier Ineke van Shetlanderij de Sijphoeve. Ze zitten lekker onder een wollen deken. Josee Bruna en Hannie Humme willen meteen foto's gaan maken voor de Facebookpagina en blog van Sypesteyn, maar worden door Man Bijt Hond naar binnen gejaagd.

Na wat instructies kunnen de opnames beginnen. De tuin ligt er sprookjesachtig bij met al die sneeuw. Het echtpaar geniet zichtbaar en gaan zelfs een sneeuwballengevecht met elkaar houden. Dat hadden ze al 25 jaar niet meer gedaan! Meneer Goedhart roept spontaan hoe prachtig hij het kasteel vindt en mevrouw Goedhart lacht aan een stuk door.
Er wordt een mail naar alle vrijwilligers gestuurd waarin de tijd van het programma wordt vermeld en om 18.50 uur zitten we natuurlijk allemaal te kijken. Wat een ontzettend leuke uitzending!

Voor diegenen die het filmpje nog een keer willen zien of het nog niet gezien hebben: in de rechterkolom, onder "onderwerpen", staat Wintervreugd. Aanklikken en veel kijkplezier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten