Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

maandag 3 november 2014

Vrijwilligersuitje Sypesteyn 20 oktober 2014

Tekst : Cocky Maaswinkel
Foto's : Ben Van BeekWe begonnen met een bezoek aan de botanische tuin Pinetum Blijdenstein. We kregen een korte inleiding over het ontstaan van het landgoed. Het Pinetum is onderdeel van het vroegere landgoed Vogelenzang van Bankier Benjamin Willem Blijdenstein. Vanaf 1880 verzamelde hij hier coniferen (300) vanuit de hele werld. De tuin werd aangelegd door tuinarchitect H. Copijn. Later werd het Pinetum onderdeel van de Hortus Botanicus van de Universiteit van Amsterdam. De tuin wordt nu beheerd door de Stichting Blijdenstein.Vervolgens wandelden we door de tuin. Een grote collectie rododendrons, helaas nu uitgebloeid, zorgt voor kleur in de tuin. Een heel speciale boom is de Sequioadendron giganteum. Met zijn enorme omvang in deze boom het grootste levende wezen op aarde.


In de tuin staan 1200 bomen behorende tot 389 verschillende soorten naaktzadigen (bomen en struiken zonder bloemen). Kortome, een bezoek aan het Pinetum is zeer de moeite waard.Daarna werden we in het Raadhuis van Hilversum ontvangen door de heer Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum. Bevlogen vertelde hij over de architect van het Raadhuis, Willem Martinus Dudok, destijds stadsarchitect. Het is een rijksmonument. Het gebouw is opgetrokken uit gele baksteen in een afwijkende maat. Speciaal wees hij ons op de kleine raampjes. Vervolgens bezochten we diverse zalen, waaronder de Raadszaal en de Trouwzaal.Hoogtepunt was de beklimming van de toren, héél veel treden. Ik heb getracht het juiste aantal te achterhalen, niet gelukt. Echter zeer de moeite waard, want het uitzicht was adembenemend. Het was helder weer dus konden we, behalve over Hilversum e.o., onder meer kijken in de richting Amsterdam, Utrecht, het Gooimeer, Almere, etc. Fantastisch! Dat je kunt verdwalen in het stadhuis ondervonden Josee en ik. Met moeite vonden we de achteruitgang, waar men gelukkig op ons had gewacht.


Tot slot van de interessante middag werden we door Tanja en Pieter Goderie gastvrij ontvangen in hun huis om onder het genot van een borrel en een hap (hotdog) na te praten. Een gezellig einde van ons uitstapje in Hilversum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten