Hartelijk welkom!



Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 29 december 2016

Een sfeervolle start van de kerstdagen

Foto's: Ben van Beek
Tekst : Carma Schilpp


Zaterdagavond 17 december 2016 werd voor de derde maal door de gezamenlijke kerken van Loosdrecht de Kerstlichtjestocht georganiseerd. De prachtige tuin van Kasteel Sypesteyn was het decor van deze bijzonder tocht. Meer dan 200 vrijwilligers hebben er maanden aan gewerkt om deze Lichtjestocht tot een succes te maken voor groot en klein. De opkomst was geweldig en de deelnemers, rond de 1.500 maar liefst, werden zeker niet teleurgesteld. De tuin was prachtig aangekleed en verlicht en zo kon men het kerstverhaal beleven in een omgeving die je meenam naar meer dan 2000 jaar terug.


Het begin van de tocht was de Sijpekerk en vandaar werden de groepen langs de dijk naar de blauwe poort begeleid. Daar stonden poortwachters al klaar en namen de vertellers de bezoekers mee langs de verlichte wandelroute. Op zoek naar het kind van Bethlehem zag men soldaten, wijzen, koningen en herders en verschillende dieren, afgewisseld met fraai engelengezang.


De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde avond! Grote dank aan alle vrijwilligers en sponsoren van dit unieke evenement. Het zal op iedereen een onvergetelijke indruk hebben gemaakt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten