Hartelijk welkom!



Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 24 mei 2017

Nieuw tapijt voor ons 17e eeuws trappenhuis

Tekst en foto's: Graham Pascoe

Waarom was vervanging nodig? Het tapijt is deel van de oorspronkelijke inventaris van het Kasteel en dus van historische waarde. Echter, het is ook een gebruiksvoorwerp - inmiddels hebben er vele duizenden bezoekers overheen gelopen. Het tapijt is daarom erg versleten en begon onveilig te worden. Het oorspronkelijk tapijt is van Nederlands makelij (Deventer tapijt), maar helaas is de fabriek niet meer in bedrijf. Gelukkig kon een gespecialiseerd bedrijf uit Portugal het oorspronkelijk patroon reconstrueren en namaken. Het vernieuwde tapijt is onlangs geplaatst en de eerste bezoekers hebben er al overheen mogen lopen.

Een nieuw stukje tapijt over het erg versleten oorspronkelijke tapijt laat duidelijk de noodzaak van vervanging zien. Ook is het gereconstrueerde kleurenpatroon goed te zien.

Na verwijdering van het oude tapijt en het schoonmaken van de trappen wordt gelijmd.


Hierop worden onderleggers op iedere trap geplaatst.

De onderleggers worden ook verlijmd en het tapijt wordt er zorgvuldig overheen uitgerold

Daarna wordt het vastgezet en worden de roeden geplaatst.


Het prachtige nieuwe tapijt (met hetzelfde gereconstrueerde patroon als het origineel) ligt in de zon te glooien.

De vernieuwde trappen van boven gekeken

en vanaf beneden, met de oorspronkelijke roeden weer geplaatst.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten