Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

dinsdag 8 januari 2019

Prachtige recensie voor kinderfeestje op Sypesteyn


Enige tijd geleden heeft de eigenaresse van Kidsproof een geweldige recensie geschreven over een kinderfeestje voor haar zoon. Kidsproof is de grootste website in het Gooi voor "uit met kinderen" en heeft 7.000 volgers op FB. Onze Jessica van Fratz en Twwo, die alle kinderpartijtjes op Sypesteyn organiseert, heeft ook deze keer de kinderen weer een onvergetelijke dag bezorgd. Onderstaande tekst en foto's zijn overgenomen van de blog van Kidsproof.

Mijn jongste (6) had voor zijn verjaardag weinig twijfels over zijn kinderfeestje. Het zou een stoer Ridderfeest worden, op een écht kasteel.... nou dat kan! En ik weet toevallig dat we daar niet ver voor van huis hoeven. Dus gingen we op pad naar Loosdrecht.


Nadat de 7 mannen en 1 dame door de blauwe poort van Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht waren gelopen, staat Jonkvrouw Jessica van Fratz en Twwo Kinderfeestjes ons al op te wachten in een prachtig kostuum! De kinderen worden hartelijk ontvangen met echte kasteelwijn! Hoe drinken ridders hun wijn en wat is het verschil met een jonkvrouw? Zelfs het boeren na de toost moet natuurlijk geoefend worden. Lachen geblazen.....


Verse poffertjes
Ondertussen bakt de jonkvrouw verse poffertjes voor de gasten. Handig want ik heb ze op woensdagmiddag meteen uit school meegenomen. De kinderen hebben ondertussen uitgebreid de tijd om te zingen en hun cadeautjes te geven. In mum van tijd ruikt het er heerlijk en is het feest in volle gang.


Nu de buiken vol zitten is het tijd om echt omgetoverd te worden tot ridders en jonkvrouw.


Verkleden en schminken
Met mooie pakken en vrolijke schmink (met stoere bloedneuzen) mag iedereen een zwaard of paard uitzoeken, om vervolgens het kasteel te gaan verkennen. Uiteraard niet voordat de zwaarden op elkaar zijn uitgeprobeerd. Maar gelukkig hebben we ridders die goed kunnen vechten zonder brokken te maken.


Rondleiding in Kasteel Sypesteyn
Tijdens de rondleiding door Kasteel Sypesteyn krijgen ze mooie verhalen te horen, mogen ze vragen stellen en leren ze van alles over de tijd dat Jonkheer Henri van Sypesteyn nog in het kasteel woonde. Onderweg verzamelen de ridders en jonkvrouw aanwijzingen voor de verborgen schat.


Paardenrace
Met een schatkaart in handen zoekt het makkelijker, maar die moeten ze eerst verdienen. Druk met alle aanwijzingen en tips lukt het de ridders en jonkvrouw om de weg naar de uitgang weer te vinden. Daar start de paardenrace. Niet om te winnen, maar om zo stoer én elegant mogelijk je paard te berijden. En na goed oefenen lukt het ze allemaal. Maar het winelement is voor de meesten toch wel belangrijk!


Middeleeuwen herleven
En ook met de koninklijke dans op middeleeuwse muziek in de kasteeltuin kunnen ze edelstenen verdienen, die ze naar de verborgen schat zal leiden. Druk met zwiepende zwaarden leven de kinderen zich helemaal in, in de rol van ridder. De jonkvrouw danst sierlijk tussen de stoere ridders en geniet duidelijk van haar eigen rol als prinses!


Het doolhof
Na een prachtig verhaal en de laatste aanwijzingen weten de kinderen de weg naar het doolhof te vinden. Zou dat de plek zijn waar de schat verborgen ligt? Na rondrennen in alle richtingen en onder luid en enthousiast gegil volgt een duidelijke "Jaaaaa..... IK HEB 'M....!!!"


Als 'team' is het gelukt om de schat te vinden, die de jonkheer vroeger verloren is. Een overwinning aan het einde van het feest. Als dank krijgen alle ridders en de jonkvrouw een edelsteen en een munt uit de schatkist mee naar huis als aandenken aan deze verovering!


Wat een prachtige dag is dit geweest en wat een fijn gevoel om alle kinderen met een brede glimlach het kasteel weer te zien verlaten.
Lieve Jonkvrouw Jessica, heel veel dank voor dit bijzondere feest. Wij komen graag nog een keer terug!

Veel liefs,
Maud & Ridder Julian

Aanrader
Wil jij ook zo'n leuk kinderfeestje in Kasteel Sypesteyn? Check dan voor informatie bij Fratz en Twwo Kinderfeestjes en bel of mail Jessica gerust voor meer informatie. Zij vertelt je graag over haar aanbod. Een echte aanrader als je het ons vraagt!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten