Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 22 januari 2020

Afronding winteronderhoud Kasteel-Museum Sypesteyn

tekst : Graham Pascoe
Foto's : Graham Pascoe

Binnenkort gaat Kasteel-Museum Sypesteyn weer open voor het publiek. Thans wordt er binnen en buiten hard aan gewerkt om alles op orde te krijgen, zodat de bezoekers straks met een mooi kasteel en prachtige tuin verwelkomd kunnen worden.

Het plein voor het Lenthek (aan het einde van de lindelaan) staat er al opgeruimd bij. De sneeuwklokjes komen ook al naar boven.


Op een zichtas voor het kasteel worden eikenbomen herplant. De tuin wordt zoveel mogelijk volgens de oorsprinkelijke aanwijzingen van de Jonkheer hersteld.


De winkel in het kasteel wordt verbouwd. Straks staat de inventaris er weer prachtig bij.


De vitrines in de zalen worden opnieuw ingericht. Daarbij wordt de administratie van de nieuwe standplaatsen van de objecten niet vergeten.


We hopen dat u snel komt kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten