Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

zaterdag 3 december 2011

Filmploeg op Sypesteyn

Tekst en foto's: Huib Tijssens
Het was op maandag de 28ste november een drukte van belang in de tuin van ons kasteel. Cameralieden en allerlei andere mensen, waaronder als politieman en -vrouw verklede acteurs waren druk in de weer. We hadden Independent Film Artists Network (IFAN) op bezoek. Dit is een jong productiehuis dat korte speel- en bedrijfsfilms maakt.

Enige tijd geleden werd IFAN door Veronica benaderd om voor deze omroeporganisatie een korte speelfilm te produceren in het kader van hun project "Storycatcher". Storycatcher is een project waarbij jongeren tussen de 13 en 23 jaar uitgenodigd werden om hun verhaal op papier te zetten en dat in te zenden. Aan de 3 winnaars van deze verhalenwedstrijd werd in het vooruitzicht gesteld dat hun verhaal zou worden verfilmd. IFAN verfilmt het verhaal van 1 van de winnaars. Voor enkele scenes daaruit werd onze locatie uitgekozen.

Het verhaal: Een jongeman in het begin van zijn twintiger jaren, is door een foute stap in de gevangenis beland. Nadat hij zijn tijd heeft uitgezeten gaat hij zo snel mogelijk weer terug naar zijn zoontje dat hij al die tijd heeft gemist. Maar als hij bij zijn ex-vrouw voor de deur staat blijkt dat zij niet wil dat hij zijn zoon ziet. Moeder en zoon hebben de afgelopen jaren een mooi leven samen opgebouwd en zij wil niet dat haar ex-man dat verstoord. Hij druipt verdrietig af en besluit dan iets te doen om toch zijn zoon te kunnen zien. Hij breekt in in het appartement en "kidnapt" zijn eigen zoon. In het begin is het een beetje vreemd voor beiden, maar in de loop van de dag groeien ze naar elkaar toe. Ze doen hele leuke dingen. Ze gaan naar een binnenspeeltuin en ze gaan naar kasteel Sypesteyn. De jongen zou het liefste een ridder willen zijn en hij vindt het dan ook prachtig om rond te rennen in de tuinen van Sypesteyn. Hij bewondert het paard (van Alexander Taratynov) en ze rennen rond in het labyrint. Aan het eind van de dag wordt de vader echter weer opgepakt wegens kidnapping en belandt hij opnieuw in de gevangenis. Deze keer echter heeft hij geen spijt en is hij heel gelukkig dat hij weer dichter bij zijn zoon staat.
Deze korte speelfilm zal te zijner tijd uitgezonden worden op televisie.Datum en tijd zijn nog niet bekend. IFAN zal ons op de hoogte houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten