Hartelijk welkom!



Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

zaterdag 3 december 2011

Intentieverklaring getekend


Op landgoed Sypesteyn ook woon-zorgcentrum en horeca

Donderdag 24 november is een intentieverklaring getekend waarbij de Van Sypesteyn-Stichting en de nog op te richten B.V. Schutse te kennen geven te willen samenwerken in de exploitatie van Kasteel-Museum Sypesteyn, het aanpalende terrein van het voormalige restaurant De Schutse en de poortgebouwen.
B.V. Schutse gaat op het landgoed zorg- en dienstverlening opzetten voor mensen met een licht verstandelijke beperking en daar tevens horeca- en andere activiteiten ontplooien, waaronder medegebruik van het kasteel voor vergaderingen en trouwerijen. De Van Sypesteyn-Stichting zal verantwoordelijk zijn voor bezoeken, rondleidingen en tentoonstellingen in het kasteel en de historische tuin.
Het ligt in de bedoeling dat realisatie van de plannen gefaseerd zal geschieden. In 2012 worden de zorgwoningen en een restaurant gebouwd, in 2013 zijn die operationeel, terwijl in 2014 de nieuwe opzet geheel volgens plan moet functioneren.
De geplande samenwerking zal naar verwachting een einde maken aan de zwakke financiƫle situatie waarin Sypesteyn momenteel verkeert en zorg dragen voor een gezonde exploitatie van het Kasteel-Museum met zijn belangrijke collecties Loosdrechts porselein en schilderijen en zijn fraaie historische tuinen. Op de korte termijn echter blijft de steun die momenteel via een grote fondsenwervingsactie wordt gezocht nog van essentieel belang voor de financiƫn van Sypesteyn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten