Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

maandag 24 september 2012

Assistent van de veilingmeester

Tekst: Cees van den Heuvel, rondleider
Foto's: Ruud JobseEindelijk is het dan zover; de veiling ten bate van Sypesteyn gaat plaatsvinden. Mijn rol in dit gebeuren is die van assistent van de veilingmeester Frederik Baerveldt en het tonen van de te veilen goederen in samenwerking met Pim de Lange. Ik verheug me erop, want ik ken Frederik als een geestige, gevatte veilingmeester, die met zijn zeer persoonlijke stijl de mensen aan het lachen en het bieden krijgt.Er moet immers geboden worden; het liefst zoveel mogelijk om de kas van Sypesteyn te spekken en om het werk van de Stichting voort te kunnen zetten.
Mijn vrouw en ik zijn redelijk vroeg aanwezig en zien de mensen binnendruppelen. De meesten met een biednummer in hun hand.Vrijwel iedereen gaat naar de kelder om de te veilen stukken te bekijken. Het aanbod is zeer verschillend; van sieraden tot 1 jaar autowassen, van dinerbonnen en een rit met een, volgens Frederik, peperdure Mercedes tot dozen met kasteelwijn.Na het openingswoord door de Burgemeester van Wijdemeren Martijn Smit wordt goed en snel geboden op vrijwel alle stukken, zeker na zo'n behendig verkooppraatje van de veilingmeester.
Het scorebord geeft aan dat we de 10.000 euro naderen. Op het moment dat we die grens overschrijden wordt de kasteelbel geluid.


Niet alles wordt verkocht en de zeer lelijke dd-finish-achtige fauteuil met zijn post-pessimistische bekleding, ooit door een verstandig mens in het kasteel achtergelaten, wordt bij gebrek aan belangstelling niet geveild.
Het einde van de veiling nadert, het laatste lot geveild en dan geeft het scorebord 10.721.00 euro aan. Een prachtige opbrengst, het resultaat van de inzet van velen om de veiling tot een succes te maken.De opbrengst van de veiling is een mooie bijdrage aan de instandhouding van de droom van een bijzonder mens: de Jonkheer van Sypesteyn.
Ik vond het een leuke ontspannen middag en verheug me op de rondleiding die ik samen met Frederik Baerveldt ga geven. Onze oudste kleindochter Anouk, die binnenkort 10 wordt, kijkt uit naar het door mijn vrouw gekochte kinderpartijtje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten