Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 27 september 2012

Sypesteyn swingt en danstTekst: Frits Ham
Foto's: Joop Zuiderwijk, Agnes van Dijk

'Jazz at the Castle', muziek in een Loosdrechtse traditie

Zondag 23 september maakte de big band The Bruce Selection voor een talrijk publiek op een kille herfstmiddag hartverwarmende muziek. Onder een grote tent op het terras, die de vorige dag dienst had gedaan voor het huwelijk van een zoon van vrijwilligerscoördinator Tanja Goderie, dirigeerde Antoinette Stals, alweer een Sypesteyn vrijwilliger, het twintigkoppige jazz ensemble. En wel voor een volle bak, want een groot publiek was afgekomen op het evenement, dat door intensieve publiciteit in en rond Loosdrecht uitgebreid onder de aandacht was gebracht.
Dat Antoinette bij uitzondering voor het orkest stond en er niet de saxofoon bespeelde, kwam door de afwezigheid buitenlands van vaste dirigent Bruce Skinner, de naamgever van The Bruce Selection. Maar haar invalbeurt verliep voortreffelijk, minstens even vakbekwaam als haar rondleidingen door het kasteel. Het publiek genoot twee uur lang met volle teugen, en sommigen lieten zich op het eind zelfs verleiden tot een dansje op de vooral bij de ouderen bekende muziek van In the Mood, een classic van de Amerikaanse trombonist en bandleider Glenn Miller. Maar ook andere stukken kregen daverend applaus van de aanwezigen, van Count Basie (Li'l Darlin') tot Carlos Jobim (The Girl from Ipanema) en Aretha Franklin (Respect). Het traditionele Loosdrechtse gevoel voor jazz werd kortom weer eens flink gekieteld. Dat de entree gratis was werd ruimschoots goedgemaakt door de opbrengst van de buitenbar, die door vrijwilligers werd bemand en door het publiek niet bepaald over het hoofd werd gezien.
Voor herhaling vatbaar? Het enthousiasme van de toehoorders, en ook dat van de band ('wat een prachtige ambiance en wat een fijn publiek') zouden het haast doen denken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten