Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 29 augustus 2013

Summer Jazz @ The Castle

Foto's: Hannie Humme en Agnes van Dijk

Op zondagmiddag 25 augustus trad bigband the Bruce Selection op voor een enthousiast publiek op Kasteel-Museum Sypesteyn. In 2012 was deze bigband ook al te gast op het kasteel en had voor een spetterend optreden gezorgd, dus toen onze cateraar Ingeborg Merkx met het idee kwam om een jazzmiddag te organiseren en er bij de bandleden werd geïnformeerd of ze wilden komen spelen werd er meteen positief gereageerd! Want waar vind je nu een betere locatie om te spelen dan op het mooiste terras van het Gooi!
Dus gingen we aan de slag om het optreden te organiseren. De poster werd ontworpen door Frank van Dijk, er werden mensen uitgenodigd via de mail, Facebook, Twitter en de plaatselijke pers (Frits Ham), er werd een aankondiging op de site gezet, de tent werd geleend van Tanja Goderie en opgezet door Ruud Jobse, er werd gecontroleerd of er voldoende stroomaansluitingen waren voor de band, stoelen geregeld, consumptiebonnen voor de bandleden, een omkleedruimte, personeel, een borrelkaart opgesteld, enz., enz. En het resultaat mocht er zijn! Alles was tot in de puntjes geregeld.
Om 13.00 uur arriveerden de eerste muzikanten om alles op te stellen. De tent stond al in volle glorie klaar. Eerst werd het slagwerk opgesteld, daarna de bassectie, toen de trompetsectie, daarna de trombones en als laatste de saxen. Het liep allemaal op rolletjes. De microfoons en versterkers werkten. Om 14.30 uur de soundcheck: uitstekend! Intussen begon het terras al vol te lopen. Het weer was ideaal voor de band. Niet te warm of te koud en vooral droog. Op het moment dat ze begonnen te spelen brak zowaar de zon door. De mensen bleven maar komen en er moesten zelfs stoelen bij gehaald worden. Dat beloofde nog wat!
Je zag en hoorde dat de muzikanten er zin in hadden. Er werd ontzettend goed gespeeld. Van het eerste nummer Splanky tot het laatste nummer Digin'on James Brown. De improvisaties en solo's van Hans Verheul, Tom Pel, Raffi, Henk van de Ploeg en niet te vergeten zangeres Angela Hensens bliezen ons weer omver, zo geweldig! En natuurlijk ontkwam de band niet aan een toegift! Ver na vijf uur waren ze nog aan het spelen! En dan de commentaren van het publiek: wauw, wat een fantastische zangeres, wat een goede band, waar is die band te huur?, treden ze veel op?, wat een stem heeft die meid!,dat zijn zeker alleen maar professionals?, enz.....
Bij de houten poort werden druk kaartjes voor het concert verkocht door Cocky Maaswinkel en Irene Nerf en Dorien verkocht in een speciaal daarvoor opgezette tent muntjes voor de consumpties. De mensen bleven toestromen. We hadden ongeveer honderd mensen verwacht. Het werden bijna tweeeneenhalf keer zoveel! Onze directeur Huib Tijssens liep te stralen: "Dit moeten we elke dag zo hebben!" Er heerste een geweldige sfeer op het terras. Goede muziek, lekker druk, prachtig weer en iedereen was voorzien van lekkere hapjes en drankjes. Wat wil je nog meer?
Ook in het smaakvol ingerichte winkeltje werd op deze dag goed verkocht. Sina Wiechers was de gastvrouw in de winkel en had het druk met de verkoop van de kaartjes voor de rondleidingen en de mooie spullen uit de winkel.
De mensen die meegingen met de rondleiding waren blij verrast met de muziek. Dat verhoogde de sfeer van de rondleiding nog eens extra! Vanuit de ramen van het kasteel was goed te zien dat het publiek mee zat te zingen, te klappen of mee zat te deinen.
Doordat het zo druk was kon er voor bij de band niet echt gedanst worden. Achter op het terras stonden de mensen vooral te praten, onder het genot van een hapje en een drankje. Aan statafels werd de muziek en andere zaken besproken. Daar stonden ook rondleiders die de gasten over het kasteel informeerden als ze er naar vroegen (ook heel belangrijk!).
Het werd zo druk op het terras dat de mensen aan de overkant van de gracht gingen staan om de muziek beter te kunnen horen. Er waren ook veel kinderen aanwezig die de zowel de muziek als het kasteel erg leuk vonden! Sommige mensen gingen een wandeling maken door de prachtige historische tuin om daarna weer te komen genieten van de band.
Ingeborg Merkx is onze nieuwe cateraar op Sypesteyn. Zij heeft dit concert geregeld. Het personeel werd door haar aangestuurd en heeft dit perfekt gedaan! Ze hebben heel hard gewerkt. Peter Janssen achter de tap, Ruud Jobse was druk met de saté en de bitterballen en andere hapjes
en in de keuken was het een drukte van belang, want Ingeborg had speciaal voor deze dag een borrelkaart samengesteld met de heerlijkste hapjes: saté, bitterballen, een borreltoren, tabouleh met pittige gehaktballetjess, mediterane kipvleugeltjes, enz. Je kon ook een menu kiezen van o.a. een zomerstamppotje van drie soorten groenten met een venkelsausje of tortellini gevuld met risotto en spinazie.
De bediening was uitstekend. Het personeel en de vrijwilligers hebben echt heel hard moeten werken deze dag en verdienen zeker een pluim! Achter op het terras was de tap voor het bier en de borrelhapjes en een tent voor de wijn en frisdrank. Allemaal goed geregeld. Mensen konden betalen met de munten die ze van te voren bij de ingang hadden kunnen kopen, dus geen gedoe met wisselgeld. Ook de hapjes konden met munten betaald worden. En lekker dat die waren!
Ingeborg verzorgt niet alleen de catering op het terras als het kasteel open is, maar ook lunches, high teas, feesten, picknicks, kookworkshops, enz. Kijkt u maar op de site: www.merkxoriginals.nl
En u kunt meer informatie over the Bruce Selection vinden op de site: www.bruceselection.nl
Alles wat u wilt weten over het kasteel kunt u vinden op de site: www.sypesteyn.nl
Angela was zondag weer op haar best. Ze heeft een stem als een klok. En ze wist ook nu weer het publiek te bespelen. Ze zingt niet alleen fantastisch, maar haar mimiek en bewegingen zijn in overeenstemming met hetgeen ze zingt. Als ze een ballade zingt, zoals My Funny Valentine, weet ze het publiek tot tranen toe te ontroeren en bij Diggin'on James Brown denk je dat James Brown in hoogst eigen persoon voor je staat. Heeft u haar al eens Respect van Aritha Franklin horen zingen? De vonken vliegen er van af!
Samen met de band vormt ze een uniek geheel. Geen wonder dat mensen niet kunnen blijven zitten als er een rock- of swingnummer voorbij komt.


en swingen maar..........
Volgend jaar moeten we een dansvloer aan de overkant van de gracht maken! Er was nu bijna nergens plek om te dansen, op een halve vierkante meter na! Maar dat vonden we niet erg, hoor. We waren heel blij met zoveel publiek!


We gaan dit volgend jaar weer organiseren! Tot dan!

2 opmerkingen:

  1. Namens Margot de Graaf: Dag Antoinette, Leuk stukje op de blog! Ook ik heb afgelopen zondagmiddag genoten van het optreden van the Bruce Selection. Na mijn twee rondleidingen heb ik nog even kunnen genieten van deze fantastische band. Jammer genoeg moest ik om 18.00 uur in Tilburg zijn voor een etentje, waardoor ik niet tot 17.00 uur kon blijven. Ik kijk al weer uit naar het optreden volgend jaar! Groet, Margot
    NB Bezoekers zijn onder de indruk van de wapenkamer!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Namens Hannie Humme: Wat een leuk stuk, met al die foto's zo. En aandacht voor iedereen, dat vinden alle partijen prettig. Groetjes, Hannie

    BeantwoordenVerwijderen