Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

zondag 1 september 2013

Stand van Sypesteyn op Jaarmarkt Loosdrecht

Foto's: Hannie Humme:
Tekst: Cocky MaaswinkelMet een blij gevoel werd ik op 28 augustus wakker. Hoera, de jaarmarkt in Loosdrecht ging weer van start. Vorig jaar werkte het weer niet echt mee, maar nu beloofde het een stralende dag te worden. Het werd heel druk. Goedgemutst slenterde men over de markt. Hier en daar waren leuke terrasjes en ook de ijscoman deed goede zaken. Er was zelfs een ganzenparade te zien. Een trommelaar met ganzen die hem volgden. Erg leuk. Een soort zwaan kleef aan, maar dan met ganzen.De stand van Kasteel Sypesteyn zag er, georganiseerd door Henny Karssemeijer, vrolijk uit. Het grote bord maakte dat niemand ongemerkt de stand voorbij kon lopen. Dit jaar viel er een heleboel te winnen. Aan een gespannen koord hingen een heleboel enveloppes, wel 200. Vorig jaar maar 100. Op de tafel lagen talrijke leuke genummerde cadeautjes, ingebracht door veel vrijwilligers. Maar de enveloppes moesten worden verkocht voor €2,- per stuk. Dat lukte wonderwel. Zoveel mogelijk mensen werden naar de stand gelokt om toch maar vooral een kansje te wagen. En velen hadden succes, maar ja, er zaten ook nieten bij. Voor veel mensen een aanleiding om nog een keer een gokje te wagen.
Verder werd vanuit de Stichting Vrienden van Sypesteyn geprobeerd nieuwe vrienden te scoren. Ook dat lukte uitstekend (9 nieuwe vrienden!). Opvallend was dat iedereen het Kasteel een warm hart toedraagt en van daaruit gaan directie en vrijwilligers enthousiast door ons Kasteel op de Loosdrechtse kaart te houden. Er wordt alweer uitgezien naar de volgende jaarmarkt in 2014. De foto's laten zien hoe leuk allemaal was.

1 opmerking:

  1. Reactie lezer: Ik heb de laatste blogs met veel plezier gelezen. Chapeau! aan iedereen die de laatste evenementen zo succesvol voor Sypesteyn hebben laten verlopen.

    BeantwoordenVerwijderen