Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

maandag 18 november 2013

Sint Hubertusblazen druk bezocht

Tekst Frits Ham, foto's Marianne Ham


Tussen de buien door was het zondagmiddag 3 november 'Blowin' in the rain'op en om het door een grote tent overdekte terras van het kasteel. Want in een zich ontwikkelende traditie werd Sint Hubertus, de patroonheilige van de jacht,ook dit jaar weer geëerd met een middag muziek door Harry Sevensterns ensemble van blazers op Pless- en Parforce-hoorns. Niet minder dan 175 bezoekers hadden de weerberichten getrotseerd en ze werden niet teleurgesteld. Want na een ochtend vol stortbuien kwamen in de middag slechts een paar onbeduidende spatjes naar beneden, niet genoeg om het jachthoorncorps te verontrusten.
Dat er zo veel mensen op af waren gekomen leverde door de heffing van een bescheiden entreegeld een zeer welkome bijdrage van € 600 aan de financiën van het kasteel, dat immers voor het onderhoud en de dagelijkse gang van zaken grotendeels afhankelijk is van incidentele inkomsten(en van de onvermoeibare inzet van de grote groep vrijwilligers).De sfeer was voortreffelijk, door de muziek natuurlijk, met schallende jachtsignalen en hier en daar een marsje, door de vuurkorven en het altijd fraaie uitzicht op de formele tuinen van het kasteel, maar ook door de voortreffelijke catering van Ingeborg Merkx en haar welvoorziene bar. Met glühwein en warme chocolademelk kon het kille weer effectief bestreden worden.
Nog één keer komen de hoornblazers dit jaar op Sypesteyn in actie: op 22 december kunt u komen luisteren naar het eveneens traditionele midwinterhoornblazen.


2 opmerkingen:

  1. Bij zo'n indrukwekkende traditie zijn de weersomstandigheden volstrekt ondergeschikt. Doorgaan zo op Sypesteyn!

    BeantwoordenVerwijderen