Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

maandag 17 maart 2014

Luchtkastelen op Sypesteyn

Tekst en foto's: Saskia Simonis


De tentoonstelling "Luchtkastelen op Sypesteyn" toont hoe hedendaagse kunstenaars zich laten inspireren door het fenomeen nestkast en vogelhuis. Vele kunstwerken zijn ingepast in de vaste opstelling van het historische museuminterieur van Sypesteyn en in tuin en park.
Op vrijdag 7 maart werd met behulp van kunst- en vliegwerk het grootste vogelhuis dat behoort tot deze tentoonstelling in een boom in het park gehesen. Voordat deze meer dan 20 meter brede vogelburcht boven het water en veilig en stevig aan de boom was verankerd, waren er de nodige uurtjes verstreken. De kunstenaar Wouter Klein Velderman, op de foto te zien met lieslaarzen aan, hield, staande in het water, de regie strak in handen; onze vrijwilliger Pim de Lange stuurde het gevaarte al peddelend in een bootje aan kabels bij. En nu hopen we maar dat deze 160 jaar oude boom, die overigens al goed scheef stond alvorens dit huis er ingetakeld werd, het bijna 180 kilogram wegende kunstwerk de komende maanden zal blijven dragen en dat boom en kunstwerk bestand zullen blijken tegen weer en wind.De nestkasten en vogelhuizen van deze tentoonstelling zijn te zien van 2 april tot 31 augustus 2014.
(klik op de foto's om te vergroten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten