Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

dinsdag 27 september 2016

Sfeervolle kasteelfair

Foto's: Carma Schilpp
Tekst : Saskia Simonis, Antoinette Stals


Op zaterdag 17 september werd op ons landgoed de jaarlijks terugkerende kasteelfair gehouden; meer dan 40 kramen met brocante, snuisterijen, tuindecoraties, sieraden, wollen truien en mooie stoffen, (h)eerlijke ambachtelijke en streekproducten zoals kazen, worsten, olijfolie, marmelades en chutneys, werden te koop aangebodenEn dit jaar was het droog, scheen de zon en was de temperatuur aangenaam, zonder te warm te zijn. Restaurant Spoon zorgde weer voor de heerlijkste hapjes en drankjes. De sfeer was heel relaxed en gezellig en werd gedurende bijna twee uur nog opgeluisterd door muziek ten gehore gebracht door het Politie Muziekgezelschap EXCELSIOR. Het gezelschap was fraai in vol ornaat uitgedost en stond opgesteld bij de muur van het kasteel.


Voor de kleintjes stonden er ook extra activiteiten op het programma, georganiseerd door onze Jessica van Fratz en Twwo kinderfeestjes. Zo konden zij zich verkleden als prinsesje of ridder en werden zijn geschminkt. Ook konden ze meedoen aan een modeshow. Er was een (kabouter)speurtocht, ringsteken, kus de kikkerspel, het gewicht raden van de prinsessentaart en nog veel meer.De Vrienden van Sypesteyn hadden een eigen kraam om nieuwe leden te werven. Vrijwilligers van Sypesteyn hadden, zoals elk jaar, weer appeltaarten gebakken met appels uit eigen tuin die verkocht werden op de fair. De opbrengst van de taarten is natuurlijk voor Sypesteyn. Dank voor dit geweldige initiatief! Ook de opbrengst van de loterij is voor Sypesteyn. Vrijwilligers hadden zelf de lootjes verkocht.

uitslag loterijNieuw was dit jaar de mogelijkheid om met een zgn. hop on -hop off open dubbeldekker bus tussen het jazzfestival van Loosdrecht en kasteel Sypesteyn te reizen om zo beide unieke locale evenementen te kunnen bijwonen!


Met meer dan 600 betalende bezoekers kan dit evenement weer een succes genoemd worden en kijken wij nu al uit naar het volgende jaar!
Dank natuurlijk aan alle vrijwilligers die zich ook nu weer hebben ingezet om de kasteelfair mogelijk te maken. Denk aan de taartenbaksters, helpers bij de opbouw, suppoosten, verkeersregelaars, helpers bij het opruimen en afbouwen, de catering tijdens de fair, de fotografen, kinderactiviteiten, de prachtige bloemstukken (Ariane!), mensen van het winkeltje en die bij de kassa zaten en de mensen die de fair geregeld hebben.Geen opmerkingen:

Een reactie posten