Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

dinsdag 18 oktober 2016

Winnaars fotowedstrijd Sypesteyn 2016

Tekst : Saskia Simonis
Foto's : Ben Van Beek en Saskia Simonis

Op zondag 16 oktober organiseerde de Stichting Vrienden van Sypesteyn een ontvangst op het terras bij ons restaurant Spoon, waarbij bekend werd gemaakt door de jury wie de fotowedstrijd op Sypesteyn had gewonnen.
Het was voor de jury, bestaande uit professionele fotograaf Marjolein Lamme, met fotostudio in Loosdrecht, Graham Pascoe, onze beheerder van de database en fotoarchief, alsmede onze tuinvrouw Henny van der Wilt, beslist geen eenvoudige opgave een keuze te maken, want de inzenders bleken niet alleen technisch goed te fotograferen, maar zij concurreerden ook stevig wat betreft sfeer, creativiteit en lichteffecten. 10 Schitterende foto's stonden op een ezel opgesteld langs de waterkant bij de berceau.


Sandra van Rijkom, Wethouder bij de gemeente Wijdemeren voor cultuurzaken, reikte de prijzen uit: die gingen achtereenvolgens naar:

de derde prijs, ter beschikking gesteld door restaurant Spoon op Sypesteyn: een high tea bij Spoon voor 4 personen:


Marleen Verspoor, een aan het begin van haar opleiding staande fotograaf, die meteen bij haar allereerste uitdaging in deze branche blijk gaf van een oorspronkelijkheid en creativiteit en die een beeld van het kasteel en een perspectief naar de tuin wist te scheppen dat wij, jarenlang daar rondwandelend, nog niet eerder hadden waargenomen: knap en oorspronkelijk!

de tweede prijs, ook ter beschikking gesteld door Spoon op Sypesteyn: een lunch bij Spoon voor 4 personen:


dhr. Cor Boers, een fotograaf met een jarenlange ervaring die ook een prachtig beeld van kasteel en tuin vastlegde dat regelrecht als pr-materiaal zou kunnen worden gebruikt: de fontein met zichtbaar water in beweging met op de achtergrond het kasteel vanuit de oostkant bezien, prachtig aangelicht door de zon.

en de eerste prijs: een fotoshoot in de professionel fotostudio van Marjolein Lamme, door haar ter beschikking gesteld, voor:


mevrouw Fati Buijtelaar-Daul, niet woonachtig in de regio, maar wel toevallig op bezoek, die een prachtige sfeerfoto maakte in onze tuin van de bank aan het water, met een mooie lichtval door het gebladerte; ook zij is professioneel fotograaf en heeft thuis een fotostudio en maakt bruidsreportages.

De foto's blijven zichtbaar in de gangen van restaurant Spoon tot en met eind oktober 2016 en zullen daarna in november op het gemeentehuis van Wijdemeren worden tentoongesteld. Wij zijn blij met zulke mooie foto's van ons kasteel en onze tuin!


Het was een enorm geslaagde bijeenkomst. Dank fotografen voor jullie enthousiasme, dank Stichting Vrienden van Sypesteyn voor dit leuke initiatief en dank aan de sponsoren restaurant Spoon en Studio Lamme die dit alles mogelijk maakten!

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Deze reactie is verwijderd door de blogbeheerder'
  Het zou u meer sieren inhoudelijk op mijn kritiek in te gaan in plaats van mijn bericht te verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste vrienden van Sypesteyn, beste jury,
  Ik veronderstel dat u niet in discussie gaat omtrent de uitslag van de fotowedstrijd. Niet iedereen zal het met u eens zijn en kritiek op u hebben. Accepteer dat iemand een andere mening heeft, wees sportief en doe niet kinderachting om kritische opmerkingen te verwijderen.

  Ik begrijp absoluut niet dat de foto van het bankje de eerste prijs heeft gewonnen. Het zonnetje schijnt, maar het is geen spectaculaire lichtval. Geen bijzonder opname standpunt, geen fraai doorkijkje, geen afwijkend perspectief enz. De tuinen van Sypesteyn zijn niet echt herkenbaar op de foto. Een gewone foto, de fotograaf heeft niets bijzonders gedaan om er iets fraais van te maken.
  Het lijkt of er andere belangen een rol hebben gespeeld bij de beoordeling van de foto. Er zijn duidelijk betere foto's; foto 3 vind ik bijvoorbeeld veel beter, de fotograaf heeft duidelijk gezocht om meer dan een standaard plaatje te maken en voldoet vele malen beter aan het onderwerp "In en om de tuin van Kasteel Sypesteyn".

  BeantwoordenVerwijderen