Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

dinsdag 30 januari 2018

Schade na de storm

tekst en foto's: Graham Pascoe

Zoals zovelen had ook Sypesteyn last van de storm "Frederica" op 18 januari j.l. In de tuin zijn er verscheidene takken en bomen beschadigd. Velen die de tuin van Sypesteyn hebben bezocht, en vooral diegenen die naast de bijzondere Honingboom zijn getrouwd, zullen zich de grote Hulst die ernaast stond ook herinneren. Helaas is die Hulst omvergewaaid, precies op het gazon voor het Kasteel. Dit gebeurde met wortelstelsel en al en zelfs de eromheen groeiende sneeuwklokjes zijn meegetrokken. Gelukkig is de Honingboom niet geraakt!

Inmiddels is de schade grotendeels opgeruimd. Helaas moest de Hulst in stukken gezaagd worden. Alleen een korte boomstronk is overgebleven. De rest van de bladeren en takken zijn versnipperd en op de paden door het park uitgestrooid.

Hieronder volgen enige foto's van het gebeuren.

De omvergewaaide boom de ochtend na de storm.


Het wortelstelsel is uit de grond gerukt, de sneeuwklokje "weten nog van niks" en bloeien maar door.


De sneeuwklokjes proberen zich aan de "nieuwe omstandigheden"aan te passen.


De boom moet echter in stukken gezaagd worden.


Alle bladeren, takken en afgezaagde stukken moeten de versnipperaar in.


De snippers worden opgevangen, gereed om verder gebruikt te worden.


De grote Hulst wordt een lading snippers, die vervolgens op de paden in het park wordt uitgereden. Hiermee worden de paden beter begaanbaar gemaakt.


De snippers worden over het pad verdeeld.


Alles wat overblijft van de ooit zo trotse Hulst. Voor ieder nadeel is er een voordeel, natuurlijk, want hiermee krijgt de eeuwenoude Honingboom meer licht om zich evenwichtiger te ontwikkelen!

Ondertussen groeien de sneeuwklokjes in de tuin maar door, voorbode van de prachtige stinzenbloei die ons in de lente te wachten staat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten