Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

maandag 26 februari 2018

Voorbereiding nieuw seizoen

Foto's Graham Pascoe en Josee Bruna

Het is weer druk geweest in ons kasteel. Het was weliswaar gesloten voor publiek, maar er is wél veel gebeurd.

Zoals elk jaar zijn er bijscholingen gegeven voor de rondleiders. De schoonmaakploeg (die overigens elke maandagochtend het kasteel schoonmaakt), bestaande uit Karin Oudemans, Cocky Maaswinkel, Jeanette de Groot, Ariane Witkamp, Josee Bruna en voor deze gelegenheid ook Wilma Holtkamp, heeft o.a. de kroonluchters een extra poetsbeurt gegeven.
De technische ploeg , bestaande uit Rein van Wezel, Joop Zuiderwijk (kasteelheer 2017), Pim de Lange en op afstand advies gevende (vanwege een heupbreuk) Ben Van Beek, is bezig geweest met de voorbereiding van het vervangen van een deel van de verlichting met moderne LED-lampen door het bedrijf E-Candle. Deze ploeg is is ook elke maandagochtend in het kasteel aanwezig om alle technische klussen aan te pakken en ervoor te zorgen dat het binnenklimaat optimaal geregeld is.

Ook in de tuin is Henny van de Wilt samen met een aantal vrijwilligers druk in de weer om de tuin in optimale staat te houden.
U ziet hier een vers aangeplante appelboom in de boomgaard die over enige tijd heerlijke dessertappels gaat produceren. En natuurlijk onze 100-jarige taxuskip die in het zonnetje voor een bloeiend tapijt van stinzenplanten op komende bezoekers staat te wachten. We hopen u in maart weer te mogen begroeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten