Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

dinsdag 27 maart 2018

Sypesteynnieuws

Tekst en foto': Graham Pascoe

In veel tuinen van Nederland bedreigt een schimmelziekte de Buxus planten. Zo worden de 100-jaar oude Buxus in onze kasteeltuin aangevallen. Echter dankzij zorgvuldig beheer door tuinbaas Henny van der Wilt en haar ploeg vrijwilligers houdt de Buxus nog steeds stand. Hier worden de planten (zeer) kort geknipt, straks worden ze flink gemest om zo weer mooi te glanzen.

Ook elders in het kasteel wordt hard gewerkt om alles voor het nieuwe seizoen gereed te maken. De objecten worden de tentoonstellingskamer binnen gebracht. Hier wordt de nieuwe tentoonstelling "Porselein boven water" voorbereid. Die gaat 6 mei voor het publiek open. Het is de tweede in een geplande reeks van 3 exposities bij Sypesteyn. Onze conservator Rik van Wegen draagt een zwaar object binnen. Links voorin dozen met meer interessante objecten. Achter de nog lege vitrine die gevuld gaat worden.


Tot in de "krochten" (de steenkelder van het kasteel) wordt gewerkt. Hier wordt de laatste etappe afgelegd van het standplaatsproject, waarbij de gehele inventaris van het museum nog eens wordt gecontroleerd en in de Adlib database bijgewerkt. De teams bestaan uit een "hanteerder" die de objecten opneemt en een "schrijver" die de aantekeningen maakt. Straks wordt in de "backoffice" de database bijgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten