Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 1 maart 2018

Lopende werkzaamheden

Foto's: Graham Pascoe
Tekst : Graham Pascoe en Antoinette Stals

In de Hoge Zaal in het kasteel staat een tafel gedekt met een prachtig servies van Loosdrechts porselein. We hebben van een particulier een nieuw tafelkleed voor deze tafel geschonken gekregen. Sanny de Zoete uit Delft (Antiek & Design Linnengoed) heeft in Ierland een tafelkleed besteld met een 18e eeuws motief: gestileerde roosjes.

Arianne Witkamp en Josee Bruna passen en meten het nieuwe damasten tafellaken in de Hoge Zaal. Ariane zal het vervolgens op maat afwerken. En er komt een nieuwe molton onder te liggen. Die moet ook eerst op maat geknipt worden.
Het installeren van (de pilotfase van) de LED-verlichting is rond! De nieuwe lichten geven zowel de kroonluchter als de schilderijen nieuwe elan.
De spotlicht-elementen vallen nauwelijks op, terwijl de centrale (vers gepoetste) kroonluchter fier in het midden glimt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten