Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

maandag 12 november 2018

Drie bijzondere vazen

tekst: Rik van Wegen
foto : Graham Pascoe

Sypesteyn kon recent met steun van de Vereniging Rembrandt, de Stichting Hollands Porselein en de Vrienden van Sypesteyn drie bijzondere vazen van Loosdrechts porselein verwerven. De vazen van omstreeks 1782 zijn zowel aan de voor- als aan de achterzijde fraai gedecoreeerd met landschapjes. Omdat de voorstellingen aan beide zijden even groot zijn en even fijn zijn uitgevoerd, wordt aangenomen dat de set was bestemd om voor een spiegel op een schoorsteenmantel te staan.Een dergelijk schoorsteengarnituur van Loosdrechts porselein was tot nu toe alleen bekend uit de boedelbeschrijving van De Mols schoonzus en geldschieter Eva van Eibergen-de MOL. Op de schouw in de 'zaal' van haar Haarlemse huis stond een ensemble van drie 'antiecque' vazen. Dit was in de 18e eeuw de manier om de op de Oudheid gebaseerde neoklassieke vorm te beschrijven.

1 opmerking: