Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 8 november 2018

Sypesteyn leeft! en gaat soms ook dood...

tekst en foto's: Graham Pascoe

De voortdurende levenscyclus van de prachtige bomen en andere planten in de tuin van Sypesteyn heeft ook deze statige Esdoorn op het voorplein geraakt. Door zware aantasting door de honingzwam werd de boom gevaarlijk zwak en moest helaas gekapt worden. Dit is 5 november gebeurd. Hierbij volgen foto's van het verloop van de werkzaamheden.

Eerst worden de kleinere takken boven afgezaagdEr blijft alleen een dikke stam over.De afgezaagde takken worden opgedeeld of versnipperd.


Een grote inkeping in de overgebleven stam wordt zorgvuldig uitgezaagd.De grote boomstam valt omlaag.


De gevallen reus wordt door belangstellenden bekeken.


Het aangetaste hout is duidelijk zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten