Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 24 juni 2010

Opening tentoonstelling Re-Cycle

Op 19 juni j.l. werden gasten van hapjes en drankjes voorzien en door grote parasols voor een paar spatten regen beschermd, voordat tot de officiƫle opening werd overgegegaan. De heer Willem Harbers, voorzitter van het beeldhouwerscollectief ABK nam als eerste het woord, terwijl zijn dochter een geheel eigen kunstwerk met een stok in het zand aan het maken was. Hij vertelde hoe de samenwerking met Kasteel-Museum Sypesteyn tot stand gekomen was en daar uit voortvloeiend de prachtige tentoonstelling (zie ook site: www.sypesteyn.nl en www.beeldhouwerscollectieABK.nl).
Daarna nam Christianne Niesten, de curator ABK, het woord. Aan haar de taak om uit te leggen hoe het thema Re-cycle zo mooi aansloot bij de gedachtengang van de Jonkheer van Sypesteyn. Immers, de Jonkheer had een voorliefde voor historische reconstructie door hergebruik van oude materialen in zijn kasteel. Ook het honderdjarige jubileum van zijn publicatie over OudNederlandse tuinkunst was een reden om als thema Re-Cycle te nemen. Niet alleen door het hergebruik van oude of bestaande materialen; ook de kringloop is belangrijk. Het telkens opnieuw beleven van een cyclus. 13 Beeldhouwers van binnen en buiten het ABK hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt.
Na de bevleugelde woorden van Christianne vertelde loco-burgemeester dhr. G. Zagt op zeer ludieke wijze hoe hij dacht over het thema Re-cycle. Hij was daarvoor zijn schuur ingedoken en had een mand met oude scheppen en stelen meegebracht, die volgens hem nog allemaal prima te ge(her)bruiken waren. Als loco-burgemeester had hij geen ambtketting, maar hij had er wel een bij zich, nl. de oude fietsketting uit zijn schuurtje, die hij bij de officiƫle opening om zijn hals droeg. Als afsluiting van het openingsgedeelte werd er muziek gemaakt op gerecycleerde muziekinstrumenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten