Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

vrijdag 25 juni 2010

MidzomeravondwandelingOnder de bezielende leiding van onze tuinvrouw Henny van der Wilt was er op 21 juni j.l. een midzomeravondwandeling door de historische tuinen van Kasteel-Museum Sypesteyn. Henny vertelde over de verschillende bijzondere bomen, liet het nieuwe perzikboompje zien (geënt op een perzikboom die ooit in de tuin van Sypesteyn had gestaan!), wees ons op verschillende rupsen, insekten, enz. In de boomgaard vertelde ze hoe stekken geënt kunnen worden en hoe ze vervolgens behandeld moeten worden. De wandeling ging vervolgens verder richting dassenburcht. Echt prachtig, met uitzicht over de weilanden. Bij de dassenburcht werd ons uitgelegd hoeveel dassen er zaten, hoe ze leefden en hoe het gangenstelsel in elkaar zat. Toen weer terug door het bos richting kasteel. Henny vertelde over de historische hekken, waar ze vandaan kwamen en hoe ze onderhouden moesten worden. Bij de Engelsse Tuin kregen we uitleg waarom er geen rozen meer in konden groeien (omdat het binnenklimaat totaal verandert was). Henny vertelde zeer enthousiast over alle aspecten van de tuin. Het was echt geweldig!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten