Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 15 september 2010

Vrijwilligersuitje Sypesteyn 2010


Op maandag 6 september verzamelden zich 21 vrijwilligers bij Sypesteyn voor een dagje uit naar Kasteel Heeswijk-Dinther in Brabant (www.kasteelheeswijk.nl). Met een zevental auto's gingen we richting zuiden. Sommigen hadden een beetje een conflict met de Tom-tom, omdat er blijkbaar twee Heeswijks zijn. Daar aangekomen waren we zeer onder de indruk van het imposante kasteel, een waterburcht uit de 11de eeuw. Het is een "mottekasteel", waarvan in de keldergewelven de resten nog te zien zijn. Kasteel Heeswijk is vanaf 1080 vaak vergroot, verbouwd, vernield, herbouwd en naar de smaak van de eigenaren verfraaid. We werden zeer hartelijk welkom geheten door de conservator van het museum en vervolgens verrast op koffie met gebak. Daarna kregen we een geweldige en uitgebreide rondleiding door het kasteel. We hebben zoveel moois gezien! En na afloop werden we verwend met een heerlijke lunch. Toen gingen we met alle auto's richting Den Bosch, waar we bij het Provinciehuis parkeerden en met de bus naar de Parade gingen. Daar stond een stadsgids ons op te wachten. Zij heeft ons alle bekende en onbekende plekken van Den Bosch laten zien en met heel veel humor uitleg gegeven over de historie van deze prachtige stad. Ons dagje uit was perfect georganiseerd door de mensen van Heeswijk! We hebben genoten. Nadat we weer op Sypesteyn waren gearriveerd werden we verwend met een barbecue. Alle mensen, die deze dag mogelijk hebben gemaakt, het was fantastisch, bedankt!
n.b. Ben heeft deze dag prachtige foto's gemaakt. Een diavoorstelling staat in de rechterkolom.

4 opmerkingen:

 1. Een uitermate geslaagde dag. Mijn complimenten aan de vrijwilligers van Kasteel Heeswijk en aan de stadsgids. Ook de barbecue 'thuis' mocht er zijn.
  Als u niet mee bent geweest dan hebt u echt wat gemist!
  Een dergelijk uitje komt de saamhorigheid tussen onze vrijwilligers ten goede. Moeten we zeker een jaarlijks evenement van maken.
  Nico Alles

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Saamhorigheid was er zeker deze dag. Voor herhaling vatbaar! Bedankt voor je reactie Nico.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele leuke dag en wat een mooie kastelen hebben we toch in Nederland. Fantastisch ontvangst door de vrijwilligers van kasteel Heeswijk met heerlijk zelfgebakken taart en enthousiaste rondleidster(s). Moeten we zeker vaker doen. Twee keer per jaar minstens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk dat je gereageerd hebt! Zullen we alvast ons volgende vrijwilligersuitje gaan plannen? Misschien kunnen we weer zo'n prachtig kasteel gaan bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen