Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 3 november 2010

Griezelen op Sypesteyn


foto Bastiaan Miché FotoPersburo Hilversum

Zaterdagavond 30 oktober j.l. kwamen zo'n 450 kinderen met ouders en grootouders naar ons kasteel om een echt spannende Halloween mee te maken. Nou, dat is gelukt! Bij binnenkomst konden kinderen die nog niet geschminkt waren dat alsnog laten doen. Maar de meesten waren echt al prachtig verkleed. Ze mochten de meegebrachte pompoenen inleveren, die beoordeeld zouden worden voor de pompoenenwedstrijd. Groepjes van 20 mensen gingen op pad door het donkere bos. De kinderen hadden lampionnen of een zaklamp mee. Eerst gingen ze naar de heksen. Voordat ze daar waren streken er al spinnedraden door de gezichten en haren. De kinderen moesten een opdracht uitvoeren en als ze dat goed deden kregen ze een draad. Daarmee moesten ze een web maken (de kinderen hadden een aardappel met satéstokjes gekregen). Bij elke goed uitgevoerde opdracht werd een draad gegeven. Bij de heksen liep een eng iemand met een lijk te slepen. Daarna over het bruggetje naar de houtopslag met weer rare figuren en een opdracht. Op het pad zat iemand zonder hoofd in het donker. Als de kinderen het echt eng vonden werden de maskers afgezet om te laten zien dat het allemaal wel meeviel. Vervolgens werd in het donkere bos chocomel en fristi aan alleen echt stoute kinderen geschonken. De route ging nog verder het griezelige bos in tot aan het grote blauwe hek helemaal achter in de tuin. Daar stonden achter het hek weer enge mensen. De kinderen moesten in een rij gaan staan en de opdracht aan elkaar doorfluisteren. Toen ze weer verder liepen werden ze opgeschrikt door een raar figuur dat achter een boom verstopt stond. Ook op het kerkhof kwamen de lijken ineens tot leven en midden in het donkere bos werd ineens het pad versperd door een enorm web. Ook daar moesten de kinderen weer een opdracht uitvoeren. Maar na het web kregen ze weer wat te drinken en overheerlijke gehaktballetjes. De weg liep in het donker verder naar het doolhof. Als ze daar door waren gelopen kregen de kinderen weer een draad en zo liepen ze verder richting kasteel. In de boomgaard konden de kinderen hun outfit showen op en heuse catwalk en er vielen ook prijzen te winnen. En natuurlijk werd op het einde de spin die uitgebroken was door alle kinderen tesamen het kasteel in gejaagd, waar hij weer voor een jaar opgesloten werd. Zowel de kinderen als de ouders konden toen opgelucht genieten van een drankje.
(In de rechterkolom ziet u een diavoorstelling van het Halloweengebeuren. De foto's zijn gemaakt door dhr. Derksen. Als u een foto rustig wilt bekijken, hoeft u hem alleen maar aan te klikken. Hij wordt dan stopgezet en uitvergroot).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten