Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

maandag 22 november 2010

Het Vondelkwartet op Sypesteyn


Op zondag 21 november j.l. kwam het Vondelkwartet in de Lage Zaal annex trouwzaal een prachtig concert ten gehore brengen. De 4 gedreven musici van dit kwartet ontmoetten elkaar 15 jaar geleden. Ze speelden toen bij verschillende gerenommeerde orkesten: Amsterdam Sinfonietta, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Alle 4 hadden ze een grote passie voor kamermuziek en het strijkkwartet in het bijzonder en besloten ze het Vondelkwartet op te richten. Marieke de Bruin speelt viool 1, Jacob Plooij viool 2, Manuel Visser altviool en Jos Teeken cello. Tijdens het concert op Sypesteyn werden werken van Haydn (strijkkwartet in gmoll hob. 74, nr. 3 "Reiterkwartet"), Mozart (strijkkwartet in C, K. 465 "Dissonant"'30') en Dvorak (strijkkwartet nr. 12 opus 96 "Américain"30')gespeeld. Het was een prachtig concert in een heerlijk verwarmde zaal. De muziekliefhebbers lieten zich lovend uit over de uitvoerenden én over de akoestiek van de trouwzaal. Een concert van zeer hoge kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten