Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 23 februari 2011

Inzet eventmanagers voor behoud cultureel erfgoed
Geschreven door: Dirk Prijs, Genootschap voor Eventmanagers, Den Haag.


De EventGame is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door het Genootschap voor Eventmanagers. Tijdens deze EventGame zetten Eventmanagers afkomstig van gerenommeerde bedrijven zich in voor een maatschappelijk goed doel.
Dit jaar was het goede doel Kasteel-Museum Sypesteyn. De Eventmanagers werden voor de uitdaging gesteld om een concept voor een event te ontwikkelen, waardoor Sypesteyn op structurele basis meer inkomsten genereert. Daarnaast was het de uitdaging om Sypesteyn onder de aandacht te brengen en houden voor de doelgroep, welke primair was vastgesteld op de zakelijke markt.
Na de algemene briefing werd de groep van ongeveer dertig Eventmanagers opgesplitst in vier werkgroepen welke allemaal een eigen werkkamer in het kasteel mochten gebruiken. In deze inspirerende setting werd er vol enthousiasme en gedrevenheid gewerkt aan de opdracht.
"Puur, natuur, cultuur op Sypesteyn - een (h)eerlijke kasteelbelevenis" was de titel van het winnende concept. Dit concept werd door de jury positief ontvangen, omdat het goed aansloot op de visie en de ambities van het huidige bestuur van Sypesteyn.
Leden van de winnende groep waren: Seré Seesing (ING Nederland), Claudine Brounts (Clifford Chance LLP), Wendela van Roon (Unilever), Tanya Spetter (Provincie Zuid-Holland), Ron Steenis (UWV) en Marieka Leenders van Fontys Hogeschool MM Eindhoven. Deze laatste was de winnares van de Student EventGame 2010.
Sypesteyn en het Genootschap kijken terug op een inspirerende dag in een middeleeuwse setting, maar met de hedendaagse kwaliteit en gastvrijheid, waarvoor dank aan de vrijwilligers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten