Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 2 april 2014

Tussen Sypesteyn en de Drecht: het "Laarzenpad"


Tekst: Lia Moote
Foto's in opdracht van de Vereniging Ster van LoosdrechtZaterdag 22 maart is op het gebied van Kasteel-Museum Sypesteyn het zogenaamde Laarzenpad geopend, een wandelroute die van achter het kasteel door het Stergebied naar de Drecht loopt. De opening werd verricht door Martin Blom, de voorzitter van de vereniging Ster van Loosdrecht.De vereniging heeft de aanleg mogelijk gemaakt door het financieren van het klaphek, een informatiepaneel en het schenken van een bank aan Sypesteyn. Het paneel bij de ingang van het pad geeft informatie over het Stergebied, het kasteel en de vereniging Ster van Loosdrecht.


Na het passeren van een klaphek wandelen de bezoekers naar de door Bart Sijberden in rustieke stijl ontworpen boombank, gemaakt van een boom die nog maar een paar maanden geleden ergens in het Gooi stond. Zittend op de bank heeft men een prachtig uitzicht richting de Drecht en kom je tot rust bij het kijken naar de vogels.

Het wandelpad is een aanwinst voor Sypesteyn en voor het Stergebied en geeft bezoeker van "buiten" alle kans om te genieten van dit prachtige landschap. Alle genodigden, waaronder Wethouder Gert Zagt, bestuursleden en vrijwilligers van Sypesteyn, van de Vereniging Ster van Loosdrecht en van de Vrienden van Sypesteyn maakten een mooie wandeling naar "boven" en genoten van het prachtige uitzicht. Later vertelde Huib Tijssens, directeur van Sypesteyn, op het terras onder het genot van een kopje erwtensoep over de plannen en activiteiten van het Kasteel-Museum in de komende tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten