Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 3 april 2014

Opening tentoonstelling Luchtkastelen

tekst en foto's: Saskia Simonis

Op zondag 31 maart werd onder veel belangstelling de feestelijke opening van de tentoonstelling Luchtkastelen op Sypesteyn verricht door directeur Huib Tijssens, conservator Rik van Wegen en gastconservator Judith van Meeuwen (Kunsthal Kade in Amersfoort).


Het vond buiten op het terras plaats, waar de genodigden, zich koesterend in het zonnetje, werden verrast door een afwisselend programma.Zo was er niet alleen een inhoudelijk verhaal over de tentoonstelling van de conservators, maar ook een inleiding van Nico de Haan, vogelkenner, die tevoren de in tuin en park geplaatste kunstzinnige vogelhuizen had geïnspecteerd op vogelvriendelijkheid en vogelveiligheid, en die luisterend naar geluiden om zich heen, ons wist te vertellen welke vogels zojuist overvlogen en welke nieuwe bewoners zich inmiddels hadden genesteld in een aantal van de kunstobjecten in de bomen.


Een optreden van Marijke Boon, liedkunstenaar en vogelaar die zichzelf begeleidde op accordeon bracht met haar mooie stem bij iedereen een glimlach op het gezicht. Ze had hele leuke teksten, waarin ze op ludieke wijze een vergelijking maakte met de moderne tijd en vroegere tijden.


Vervolgens een pantomime van de Spullenman, die, terwijl een menigte mensen zich in de boomgaard om hem heen verzamelde en afwachtte wat hier nu ging gebeuren, op een leitje het tijdstip van de "Abfahrt" schreef, rustig en onverstoorbaar doorlas, uit een retro thermosfles en dito retro bekertje van een kopje koffie genoot, vervolgens eitjes uit een eierdoos nam, die in de mand van de luchtballon legde en vervolgens de ballon liet opstijgen. Een mooie act waarmee het kunstenaarscollectief op creatieve en kunstzinnige wijze de openingshandeling afsloot! En daarna was het goed toeven op het terras onder genot van een hapje en een drankje.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten