Hartelijk welkom!



Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 7 juni 2017

Een fantastische Dag van het Kasteel voor Sypesteyn

Tekst en foto's: Carma Schilpp


Deze tiende landelijke editie van de Dag van het Kasteel met dit jaar als thema 'Rondom Kasteel en Buitenplaats' was een enorm succes. Een fraai boeket zorgde voor een stemmig entree en het weer was ons gunstig gezind.


De toeloop van bezoekers groot en klein ging de hele dag door. Het was dit jaar voor de tweede keer dat Sypesteyn op deze Pinkstermaandag de deuren opende en we konden aan het eind van de dag de balans opmaken: meer dan 700 bezoekers! Dat hadden we niet verwacht.


De vele bezoekers aan het kasteel konden op eigen gelegenheid het kasteel verkennen. In elke ruimte waren kundige suppoosten aanwezig die alle wetenswaardigheden van zowel de collectie als het ontstaan van het kasteel met enthousiasme met de gasten hebben gedeeld.



De sfeer werd nog vergroot door het spel van Olaf van Hees die in de Lage Zaal de forte piano bespeelde. Een fraaie muzikale omlijsting.



Onze tuin werd ook goed bezocht en voor de gelegenheid waren er extra tuinvrijwilligers die een korte rondleiding gaven aan de vele belangstellenden. De nieuwe tuinbordjes waren een welkome aanwinst en werden goed gelezen.



De tuinspeurtocht was een gewild object en moest in de middag nog worden bijgedrukt. Ook van de spellentafel werd druk gebruik gemaakt.



Jasper, de smid, had over belangstelling ook niet te klagen. Het vuur deed zijn werk en de werkstukken werden bewonderd.


Ook de inwendinge mens werd niet vergeten: het terras van Spoon was gezellig druk, de ijskar deed goede zaken en de ter plekke gerookte paling was heerlijk.

Al met al een geslaagde dag voor zowel de bezoekers als de vele vrijwilligers. Dank aan iedereen die zich heeft ingezet om van deze dag zo'n groot succes te maken!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten