Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 11 augustus 2010

Roofvogels stelen de show

.
Zondag 8 augustus was het weer zover. De roofvogels zouden weer komen. Om 12.00 uur arriveerden de valkeniers van Flying Free met hun indrukwekkende dieren. Nou ja, een vogel was niet zo indrukwekkend. Dat was het Zuid-Amerikaanse schreeuwuiltje Calimero. De kleinste roofvogel ter wereld. De vogels werden bij het koetshuis geïnstalleerd op het gras tussen de kastanjebomen. Mensen die door de poort kwamen konden zo meteen de dieren zien en vanaf het terras konden de bezoekers ook alles zien. De belangstelling was groot. De vogels werden gefotografeerd, geaaid, bekeken, er werd uitleg en commentaar gegeven. De eerste demonstratie begon om half twee naast het kasteel. Net toen de valkenier Radjah (Amerikaanse buizerd) wilde laten vliegen begon het te stortregenen. Na een paar scheervluchten over de hoofden van de toeschouwers werd toch maar besloten deze demonstratie af te breken. Om half vier werkte het weer beter mee en werd er een geweldige show neergezet!
Er waren die dag heel veel bezoekers en allemaal gingen ze enthousiast weg. Niet alleen, omdat ze de roofvogelshow zo mooi vonden, de tuin er prachtig bij lag en het kasteel zo'n fraaie collectie had, maar ook, omdat ze zo goed te woord gestaan werden en geholpen en bediend door alle vrijwilligers van die dag. Zij hebben echt hard gewerkt en gezorgd voor een perfecte ambiance voor een dagje uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten