Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 11 augustus 2010

ValkerijIn de Middeleeuwen werd er veel met roofvogels gejaagd. Er was veel tijd en een ruime ervaring voor nodig om deze dieren af te richten voor de vangst van hazen, vogels en konijnen. De vogelsoort waar je mee op jacht ging werd bepaald door status:
de keizer gebruikte een adelaar, de koning of koningin hadden een giervalk, de edelman een slechtvalk en zijn vrouw meestal een havik.
Roofvogels werden gehouden in lange houten schuren, de valcherch, en verzorgd door een valkenier. Voor het africhten en verzorgen van de roofvogels was een speciale uitrusting nodig. Een leren riem verhinderde de vogel weg te vliegen, belletjes om zoekgeraakte vogels terug te vinden, een kap om hem rustig te houden en in een leren beurs stukjes wild om de vogel te belonen. De valkenier droeg een speciale handschoen als bescherming tegen de scherpe klauwen.
Regelmatig zijn er demonstraties met roofvogels op Sypesteyn, zodat u nog meer te weten kunt komen over deze prachtige vogels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten