Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

maandag 12 september 2011

De Spartanclub op Sypesteyn

Foto's: HuibVoor liefhebbers van bijzondere auto's was er afgelopen zaterdag 10 september bij Sypesteyn heel wat te zien. De leden van de D.S.O.C. (Dutch Spartan Owner Club) hadden dit jaar ons kasteel uitgezocht als halteplaats voor hun zomertoertocht. Dertien fraaie bolides werden geparkeerd achter de Ter Sypekerk.


Een van de leden legde uit dat de Spartan een zelfbouwauto is, waarvan het chassis en carrosserie-delen door de Spartanfabriek in Engeland werden vervaardigd. Aanvankelijk, midden jaren '70, werd voor de motoren gebruik gemaakt van Triumphs en later tot midden jaren '90, toen de fabriek ermee stopte, van Ford. In de loop der jaren is D.S.O.C. van een vereniging van louter techneuten veranderd in een gezelligheidsclub.


De club heeft ongeveer 45 leden, waarbij vrijwel ieder lid een of meer Spartans bezit. Aangezien er in Nederland hooguit 100 Spartans rondrijden betekent dit dat het merendeel van de Spartaneigenaren ook lid is van de club.


Door het geweldige weer, de prima service van onze vrijwilligers op het terras tijdens de lunch (verzorgd door Ruud, geholpen door Ben, Ada, Tanja, Marianne en Mariska) en het plezier dat men had tijdens de rondleiding van Hennie in ons Kasteel-Museum, kon de dag voor deze enthousiastelingen niet meer stuk. Hopelijk zijn de mensen, die het liefst met open dak rijden, allemaal wel tijdig voor de later op de dag opgestoken hoosbuien met donder en bliksem thuisgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten