Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

zondag 18 september 2011

Tuin in de herfst

Ondertitel: Speciaal voor Joes
Foto's: Ben van Beek

Natuurlijk is de historische tuin van Sypesteyn ook in de herfst prachtig. Zelfs als de zon niet schijnt, het regent, het guur weer is (we hebben paraplu's te leen), dan is het nog genieten in deze rustgevende omgeving.


Maar natuurlijk krijgen we nog mooi herfstweer! Lekker in het zonnetje wandelen en genieten van de fraaie kleuren om je heen. In de tuin van Sypesteyn mag je zomaar alle kastanjes die op de grond liggen oprapen en meenemen. Die kun je natuurlijk gewoon poffen, maar ook heerlijke purees van maken. In het winkeltje is fruit te koop uit eigen boomgaard.


Kinderen kunnen heerlijk spelen in het bos of "verdwalen" in het doolhof. Bij binnenkomst rennen ze meestal al meteen richting kannonnen. Vinden ze geweldig! Ook alle onverwachte hoekjes in de tuin zijn voor kinderen een uitdaging om te ontdekken.


De Jonkheer van Sypesteyn heeft bijzonder veel aandacht aan zijn tuin besteed. Hij heeft er zelfs een hele studie van gemaakt voordat hij de tuin heeft aangelegd en daar een boek over geschreven. Hoe hij dat precies gedaan heeft kunt u vinden in het boekje "Tuinvisioenen", te verkrijgen in het winkeltje. Daar kunt u ook een plattegrond krijgen van de tuin.


Al met al kunt u heerlijk relaxen in deze door onze tuinvrouw goed onderhouden historische tuin. Ze doet dat natuurlijk niet alleen. De vrijwilligers die haar hierbij helpen leveren ook fantastisch werk. Dat mag ook wel een keer gezegd worden!
Komt u zelf een keer kijken en genieten van de prachtige tuin (en de beeldententoonstelling van Alexander Taratynov tot 16 oktober a.s. te zien). We hopen u snel te mogen begroeten!1 opmerking: