Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 3 september 2014

Concert Barok langs de Vecht

Tekst: Saskia Simonis/Antoinette
Foto's: Saskia Simonis/Josee Bruna/foto website


Op zondagmiddag 24 augustus trad een kleine bezetting, bestaande uit 4 musici, van Barok langs de vecht op in de Lage Zaal van ons kasteel. Dit muziekensemble bestaat sinds 2011, onder aanvoering van Willem Poot. Het is begonnen vanuit de gedachte dat zich langs de Vecht talloze buitenplaatsen bevinden; de zomerverblijven van de Amsterdamse kooplieden. Zij hielden van muziek en musiceerden vaak ook zelf of nodigden beroemdheden uit in hun huis die dan hun kunsten mochten vertonen. De bloeiperiode van de muziekcultuur viel samen met de tijd van de Barokmuziek.


Willem Poot vertelde het publiek tevoren over het ensemble zelf, over de kenmerken van de gekozen muziekstuken, het historische tijdsbestek waarin deze muziek werd gecomponeerd, en de ideeën van de componist daarover. Er werden stukken ten gehore gebracht van Albinoni, Vivaldi, Willem de Fesch, Telemann en Mozart, in een uitvoering speciaal bewerkt voor viool (Vera Heins en Stefan Ebels), voor cello (Elfride Zeldenrust) en orgel (Willem Poot). Het was uiteraard geen groot orgel, maar een handzaam exemplaar in een kist van 100 kilo zwaar, dat - hoe bescheiden van omvang ook - toch nog voor de nodige hoofdbrekers heeft gezorgd bij de kleine deuropeningen in het kasteel en de nauwe draaicirkels die we moesten maken.


Het lukte allemaal met een enkele centimeter speling! De zaal was vol, het publiek en de musici heel tevreden, de akoestiek was oké en de weergoden waren ons gunstig gezind. We konden in de pauze en na afloop heerlijk op het terras een glaasje nuttigen.


En voor wie dit allemaal moest missen: op zondag 21 september is er weer een concert. Er komen dan weer 4 musici van Barok langs de Vecht, dit keer met hobo en weer andere Barokmuziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten