Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

woensdag 3 september 2014

Summer Jazz @ the Castle

foto's: Agnes van Dijk/Saskia Simonis


Op zondagmiddag 31 augustus kwam big band the Bruce Selection onder leiding van Bruce Skinner op veler verzoek, voor de derde keer inmiddels, naar Sypesteyn voor een optreden op het terras van het kasteel. De meer dan 125 bezoekers werden getrakteerd op muziek van Benny Goodman, Aretha Franklin, Count Basie, Carlos Jobim en nog veel meer. De bandleden hadden er zin in en dat was te horen! Geweldige solo's en de klankkleur was perfect! Ook zangeres Angela zong weer de sterren van de hemel.


Het optreden was tot in de puntjes verzorgd door onze cateraar Ingeborg Merkx en Ruud Jobse. Ook de vrijwilligers hebben gezorgd dat deze dag heel goed verliep. Bij aankomst van de band stond er een gigantische tent klaar waaronder de muzikanten beschut zouden zitten tegen een eventueel buitje. Maar op een spatje na was dat niet nodig. Stoelen stonden klaar, stroom voorziening geregeld, ruimte om om te kleden en voor de muziekkoffers, enz. Alles prima in orde! En natuurlijk de consumptiebonnen en de bitter- en gehaktballen in de pauze en een hapje eten na het optreden. Helemaal top! De bandleden waren hier erg over te spreken. Bij de houten poort werden vrijwilligers ingezet om kaartjes te verkopen. Ook dat was goed geregeld.


Er waren 60 zitplaatsen gereserveerd. Het zou dus druk worden en dat werd het ook. Het was even dringen voordat iedereen een goed plekje gevonden had. Men ging zelfs aan de overkant van het water zitten om maar niets van het optreden te hoeven missen.


Ook op deze dag bleek het uitgekozen en afwisselende programma van Rock, Funk, Jazz, Pop en Latin zeer in de smaak te vallen, net als de spreekstalmeester Erik Vane, die op geheel eigen wijze de te spelen stukken aankondigde.


Op speciaal verzoek van het publiek speelde de band Respect van Aretha Franklin niet één keer, maar ook als toegift, zodat het concert ruim na vijf uur was afgelopen.


Daarna gingen de muzikanten hun spullen weer inpakken en de door Ingeborg aangeboden maaltijd nuttigen, waarna ze tevreden naar huis gingen. Mét de belofte volgend jaar weer een concert te komen geven.


We hopen u dus allemaal volgend jaar bij het volgende optreden op Sypesteyn van the Bruce Selection te mogen begroeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten