Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

zondag 23 januari 2011

Rembrandt op Sypesteyn
Op maandag 24 januari 2011 start de EO om 22.05 op Ned.1 de nieuwe dramaserie "Rembrandt en ik" in vier delen over het bewogen leven van Rembrandt van Rijn, één van de beroemdste schilders ooit. Een gedeelte van deze serie is opgenomen in ons kasteel Sypesteyn! Vrijwilligers moesten daarvoor een groot gedeelte van het kasteel leegruimen en het kasteel was een paar dagen voor publiek niet toegankelijk. Maar het belooft een prachtige serie te worden, waarin verteld wordt over de hoogte- en dieptepunten van onze grootste schilder via vier personages, die in het leven dicht bij hem stonden. Het verhaal wordt verteld door de ogen van:
Jan Lievens (Bram van der Heijden)
Saskia van Uylenburgch (= de grote liefde van Rembrandt, gespeeld door Sophie van Winden)
Govert Flinck (René van Zinnicq Bergman)
Cornelia (Sigrid ter Napel)
Dragan Bakema speelt de jonge Rembrandt en Michiel Romeijn de oude. De regie is in handen van Oscarwinnaar Marleen Gorris.
Een bijzondere ervaring voor zowel de crew en acteurs als de medewerkers van Sypesteyn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten