Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

zaterdag 16 januari 2010

Halloween
Op 31 oktober was het zover. Alle vrijwilligers (40 stuks) waren verkleed en klaar voor de ontvangst van de kinderen. De tuin was helemaal aangekleed met vuurkorven, een kerkhof, dwaallichtjes, enge honden. De kinderen moesten in groepjes (met begeleiding) opdrachten uitvoeren. Bij iedere goede oplossing kregen ze een letter, die uiteindelijk het woord "toren"of "tower"(voor de engelse kindertjes) vormde. Het was heel erg donker in de tuin en er waren overal enge geluiden, muziek en enge taferelen te horen en zien. Voor de deelnemers erg spannend. Ze moesten een route lopen en aan het eind van de route, bij het kasteel, moesten ze met z'n allen de letters scanderen om zo het spook van Sypesteyn te verjagen. Het spook was levensgroot op het kasteel geprojecteerd. Toen de kinderen de letters allemaal geroepen hadden, zo hard mogelijk natuurlijk, verdween het spook onder luid gegil en enge muziek in de toren. Tot 2010!

1 opmerking:

  1. Een mooi bericht met fraaie foto's. Erg goed ook dat je de foto's kunt uitvergroten als je erop klikt!

    BeantwoordenVerwijderen