Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

zaterdag 9 januari 2010

Introductie: bruisend Sypesteyn.

Sypesteyn is het jongste kasteel van Nederland. Het is gebouwd tussen 1912 en 1927 door de Jonkheer Catharinus Henri Cornelis Ascanius van Sypesteyn. De Jonkheer vermoedde dat in Loosdrecht een voorvaderlijk slot had gestaan. Hij was de laatste van het geslacht Sypesteyn en wilde een kasteel bouwen ter nagedachtenis van zijn familie. Omdat hij ook een verwoed verzamelaar was, heeft hij het kasteel ook gebouwd om zijn omvangrijke collectie te tonen. Hij heeft grond gekocht in Loosdrecht en is begonnen met de aanleg van de prachtige tuin in 1902. Voor meer informatie over het kasteel, de rondleidingen, collectie, tuinbezoek, tentoonstelingen, trouwerijen, catering, enz. verwijs ik graag naar onze site: http://www.kasteelsypesteyn.nl/.
Wat ik wil laten zien is hoeveel leuke evenementen we het afgelopen jaar hebben gehad en wil in de toekomst d.m.v. foto's en filmpjes iedereen op de hoogte houden van alle extra dingen die op het kasteel gebeuren.

1 opmerking: