Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

dinsdag 19 januari 2010

Tuin in de winter


De kasteeltuin van Sypesteyn is onderdeel van de collectie. Iedereen weet inmiddels hoe mooi onze tuin is en zoniet, dan zal ik daar de volgende keer meer over vertellen. Wat men vaak niet weet is hoeveel werk er in de winter verricht moet worden in deze historische tuin. Even een opsomming.
- smeedijzeren hekken schoonmaken, deels met hogedrukspuit of handmatig met groene zeep.
- buitenkant koetshuis, portieswoning, kozijnen, luiken, ramen schoonmaken.
- goten en killen bladvrij maken en houden.
- tuinbanken schhoonmaken met borstel, heet water en groene zeep.In de lijnolie zetten.
- tuinvazen en fontein schoonmaken, vazen afdekken i.v.m. vorstschade.
- op sommige plekken grasmat opwippen, zodat er geen regenwater op blijft staan (=is ook goed voor de bollen, want lucht in de grond).
- grasmat en buxustuin bekalken met 200 kilo kalk om verzuring tegen te gaan.
- fruitbomen snoeien en leilinden knippen.
- grachten op sommige plekken schoonbaggeren, deels met kraantje, deels met de hand.
- bos opslagvrij maken van bramen, esdoorns en hulst, zodat de sneeuwklokjes weer mooi kunnen gaan bloeien.
- 30 vogelhuisjes slijpen en in elkaar zetten.
- en als er dan nog tijd over is misschien een hek binnen halen om te schilderen of in het kasteel een vloertje in de lak zetten.
Niks winterslaap dus!!!!!!!!!!!

3 opmerkingen:

 1. Het taggen ging wel heel gemakkelijk. Je kunt echt op belangrijke dingen de aandacht vestigen op deze manier! Zoals op de historische tuin, de naam van het kasteel, de portierswoning, enz.!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo worden je berichten beter vindbaar.

  Het is me opgevallen dat verschillende deelnemers meteen een 'institutioneel weblog' zijn begonnen in plaats van een cursus blog, dus een weblog waarop je verslag doet van de opdrachten bij de Dingen van de cursus. Op de 2e bijeenkomst 28 januari in het Marinemuseum gaan we iets doen met die nieuwe weblogs over de instellingen en het onderscheid tussen een professioneel weblog en een cursusblog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde eigenlijk reageren op de foto van ollie helemaal onderaan maar dit item is geen bericht dus kan ik geen reactie plaatsen. Grappig dat 'onze' valkenier ook bij jullie komt! Je profielfoto is overigens ook op een bekende plek genomen ;)

  BeantwoordenVerwijderen