Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

dinsdag 26 oktober 2010

Optreden Dutch Oboe Trio

Op zondag 24 oktober j.l. kwamen muziekliefhebbers naar onze Lage Zaal om te genieten van een concert gegeven door het Dutch Oboe Trio, een combinatie van 2 hobo's en een althobo. De drie gerenommeerde musici speelden muziek van Gordon Jacobs, Beethoven en Dvorak. Zowel de akoestiek als de sfeer was uitstekend en het spreekt vanzelf, dat de kwaliteit meer dan uitmuntend was, want de musici waren niet zomaar de eersten de besten. Gerard van Andel speelt hobo en althobo bij het Radio Filharmonisch Orkest en is docent op de muziekschool te Gouda. Ernest Rombout is solist bij gerenommeerde orkesten en ensembles in Europa, Japan en Amerika en maakte een cd met hoboconcerten van Mozart en Haydn. Hij geeft Masterclasses in heel Europa en Frank van Koten is winnaar van vele concoursen en van de Zilveren Vriendenkring van het Concertgebouw, van 1972 tot 2005 solohoboïst van het Radio Filharmonisch Orkest. Hij doet solistische optredens en cd-opnames met vele orkesten.
Wat mensen aansprak tijdens het concert op Sypesteyn was de uitvoerige exploitatie m.b.t. Beethoven en zijn "drive" om, middels composities, de hoboïsten tot een hoger niveau te brengen. Indrukwekkend!

2 opmerkingen:

  1. Voor dit optreden waren drie weken studeren en vier repetities noodzakelijk van topmusici noodzakelijk. Het resultaat was perfectie bij een hoge moeilijkheidsgraad.

    Pieter Goderie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor de reactie. Ik weet zeker dat perfectie de standaard is van het Dutch Oboe Trio.

    BeantwoordenVerwijderen