Hartelijk welkom!Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

vrijdag 22 oktober 2010

Roofvogels en Speellieden


Op zondag 17 oktober j.l. kwamen de valkeniers van Flying Free weer een wervelde show geven met hun roofvogels in de tuin van Sypesteyn. Met de Amerikaanse Woestijnbuizerd, de Amerikaanse Oehoe, het Schreeuwuiltje, de Siberische Valk en de Slechtvalk. Ook was er een Speelliedengroep gekomen: Die Goue Gale. Deze groep zong op authentieke wijze Oud-Hollandse, Oud-Franse, Oud-Spaanse en Latijnse liederen over heroïsche daden, over de liefde, trouw en ontrouw. De liederen waren vaak stichtelijk, maar soms ook ondeugend. De groep was gekleed in prachtige 14e eeuwse kleding.
Het was een leuke, druk bezochte middag. De muzikanten waren heel professioneel en hadden een leuke, op het publiek gerichte, afwisselende show. Precies passend bij het kasteel. Leuk om te beluisteren, maar ook om te zien. Er was veel belangstelling en er waren prijzende reacties: "Hoort bij het kasteel", "Midden in de roos".
De roofvogelshow was lekker ontspannen met een leuke uitleg en omgang met het publiek. Vooral de kinderen kwamen aan de beurt en werden betrokken bij het gebeuren. Ze hebben genoten en het publiek genoot daar weer van!
(De foto's zijn gemaakt door onze vrijwilliger Joop Zuiderwijk).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten