Hartelijk welkom!



Deze blog informeert u over de dingen die achter de schermen van ons kasteel gebeuren en bespreekt items uit onze uitgebreide collectie. Voor informatie over openingstijden en evenementen, tentoonstellingen, huwelijken en kinderpartijtjes verwijs ik u naar onze site:

www.sypesteyn.nl

Restaurant op Sypesteyn
De catering van het kasteel is in handen van het echtpaar Annette en Hans Hoogerwerf. Dit gastvrije duo zorgt voor een prettige plek waar gasten graag een hapje of drankje zullen nuttigen. Het terras is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Hans en Annette verzorgen tevens de intakes voor bruiloften, feesten en bedrijfsactiviteiten. Ze staan u graag te woord om al uw wensen in vervulling te laten gaan.


Ik wil u uitnodigen uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Bedankt en veel leesplezier.

donderdag 7 oktober 2010

Herfstcharmes




De herfst heeft zo zijn charmes. Zeker voor kinderen die onze tuin bezoeken en van de blaadjes, eikels, beukennootjes en alles wat ze verzamelen een mooie ketting kunnen rijgen of poppetjes maken. U kunt ook gewoon genieten van de kleurenpracht en de paddestoelen. Maar wat nog het leukste is: u mag alles wat op de grond ligt meenemen, dus ook de tamme kastanjes en walnoten! Deze zijn erg lekker om zo op te eten, maar wist u dat ze b.v. ook in een toetje fantastisch smaken? Hier een recept voor kastanjemuffins:
Muffins:
1 ei
120 ml melk
60 ml slaolie
200 gr fijngehakte gepelde tamme kastanjes
350 gr bloem
120 gr suiker
1tl bakpoeder
1/2 tl zout
Topping:
50 gr fijngehakte gepelde tamme kastanjes
hagelslag of stukjes chocola
Hulpmiddelen:
1 muffinblik voor 12 muffins of 12 muffinvormpjes
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Beboter het blik (of sprayen). Klop het ei los en roer de melk, olie en de kastanjes erdoor. Klop de rest van de ingrediƫnten erdoor, maar niet te lang kloppen. De bloem hoeft niet perfect verdeeld te zijn. Lepel het beslag in de vormpjes. Elk vormpje mag maximaal 3/4 gevuld zijn. Doe op elke muffin wat gehakte kastanjes en chocola. Bak de muffins 20 tot 25 minuten tot een prikker schoon uit het midden van het cakeje komt. Haal ze dan zo snel mogelijk uit de bakvorm en laat ze helemaal afkoelen voor u ze opeet.

Dit recept kunt u ook maken met andere notensoorten b.v. beuekennootjes. Ook kunt u stukjes appel toevoegen of vanillesuiker. Wat u zelf lekker vind. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dank voor dit spannende recept.
    We gaan het zeker proberen!
    Huib & Josee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor jullie reactie! De muffins zijn erg lekker. Het is wel verstandig om de kastanjes even een paar dagen te laten drogen, dan zijn ze voller van smaak.

    BeantwoordenVerwijderen